Marketing X Business

Volkswagen razmatra ponudu: Veća proizvodnja bi se mogla odvijati i u ovoj zemlji

Marx.ba

(Foto: Volkswagen/Facebook)

Njemački proizvođač automobila Volkswagen pregovara o partnerstvu u proizvodnji automobila u Indiji, saopštio je glavni finansijski direktor Arno Antlitz.

– Razgovori su jako dobri i jako konkretni, rekao je za Reuters.

On je naveo da razmatraju razne opcije, ali da se otvara jasna prilika da sarađuju u segmentu ličnih automobila. Prema njegovim riječima, indijsko tržište nesumnjivo ima potencijala, iako je u Indiji teško zaraditi budući da kupci traže jeftinije automobile.

– Mislim da ne bi trebalo potcijeniti tržišni potencijal Indije, između ostalog i zbog regulatorne nesigurnosti između Sjedinjenih Američkih Država i Kine, objasnio je Antlitz.

Kompanija trenutno u Indiji ima dvije fabrike koje su prošle godine proizvele oko jedan posto vozila isporučenih kupcima širom svijeta, a do kraja decenije brendovi grupe žele zauzeti pet posto indijskog tržišta.

Škoda je već najavila da će u prvoj polovini naredne godine projektovati i početi proizvoditi potpuno novi model kompaktnog sportskog terenca, namijenjen indijskom tržištu.

U februaru indijski proizvođač automobila Mahindra osigurao je ugovorom upotrebu ključnih električnih komponenti Volkswagenove otvorene platforme za električna vozila.

Povezani članci