Marketing X Business

Na Aerodrom Sarajevo sletio avion kompanije Iberia: Upriličena topla dobrodošlica za španske turiste

N. D.

(Foto: Aerodrom Sarajevo)

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je sletio avion španske nacionalne aviokompanije Iberia sa kojim su u našu zemlju pristigli turisti iz Kraljevine Španije. Riječ je o charter letu koji je dovezao turiste iz Španije, koji će imati priliku upoznati se sa bogatom turističkom ponudom glavnog grada Bosne i Hercegovine. Po samom slijetanju u Sarajevo, španskim turistima podijeljeni su prigodni pokloni u znak dobrodošlice od strane Turističke zajednice BiH i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, u saradnji s domaćim brendom Lasta.

Bitno je naglasiti da su ove aktivnosti realizovane u koordinaciji sa ambasadom BiH u Kraljevini Španiji, koja pruža značajnu podršku kako ovom projektu koji realizuje vodeći tour operator u Španiji, agencija Sama Travel, tako i pregovorima koje je Aerodrom Sarajevo inicirao prema aviokompaniji Iberia, a vezano za uspostavu redovne linije na relaciji Madrid-Sarajevo u narednom periodu. Dolazak španskih turista u Bosnu i Hercegovinu predstavlja značajan korak ka jačanju turističke ponude i međunarodne saradnje. Saradnja Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Turističke zajednice BiH sa španskim partnerima od velikog je značaja za promociju BiH kao atraktivne turističke destinacije.

Osim toga, kako je i prethodno navedeno, Aerodrom Sarajevo je u koordinaciji sa ambasadom BiH u Kraljevini Španiji inicirao pregovore sa aviokompanijom Iberia, u cilju uspostave redovne linije na relaciji Madrid-Sarajevo, a intenzivno se vode pregovori vezano za uspostavu rute Barcelona-Sarajevo, imajući u vidu veliki potencijal i potražnju, kako građana Bosne i Hercegovine, tako i stranih gostiju i putnika.

Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo održali su sastanak sa predstavnicom Sama Travel-a, Susanom Da Graca, menadžericom za međunarodne aranžmane i poslovanje.

– Mi smo španski turistički operater, porodična turistička agencija od 2007. godine, koja ima više od 15 godina iskustva u organizaciji putovanja. To znači da je ovo prvi let i da očekujemo i više naredne godine. Ove godine smo odabrali različite gradove u Evropi prema Sarajevu i iz Sarajeva. Sada imamo dva leta spremna, a imamo grupe koje dolaze iz drugih gradova u Evropi. Za sljedeću godinu, želja je povećati ove operacije, možda na sedmičnoj bazi, izjavila je Susan Da Graca.

 – Ovaj sastanak predstavlja početni korak prema našem krajnjem cilju, a to je uspostava cjelogodišnje direktne linije između Madrida i Sarajeva, uzimajući u obzir ukupan potencijal i značaj ove rute, koja se zajedno sa Barcelonom nalazi i na listi strateških ruta prema Odluci Uprave Društva J.P. Međunarodni aerodrom Sarajevo, izjavila je Vedrana Vikić Musić, direktorica Sektora za aerodromske usluge na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Povezani članci