Marketing X Business

Wizz Air smanjuje broj letova sa više aerodroma u našoj regiji

Marx.ba

(Izvor: Airplane pictures)

Wizz Air će očigledno u skorom periodu sanjiti broj letova u regiji. Kako piše Zamaaero povećava se broj letova u Splitu i Skoplju, ali smanjuje Beograd.

Objavljena je i lista drugih aerodroma u regionu i jasno je da slijedi rezanje u regiji.

  • Dubrovnik: ukida letove za Beč (prošle godine 3 leta sedmično) i Wroclaw (2 leta) dok isti broj letova ima London (4) i Varšava (2). To znači 5 letova manje u Dubrovniku.
  • Ljubljana ukida letove za London (2 leta), ali leti za Skoplje (3 leta) koje nije letio prošlog ljeta. To znači 1 let više za Ljubljanu.
  • Niš ukida letove za Dortmund (2 leta), Beč (3 leta) i Malmo (2 leta), isti broj letova ima za Basel (4), no povećava letove za Memmingen sa 2 na 3 leta sedmično. Ovo znači da Wizz Air ostaje na samo 2 linije za Niš i imat će ovog ljeta 6 letova manje nego prošle godine.
  • Sarajevo: Abu Dhabi je prošle godine imao 6 letova, ove godine ima 5, ali ove godine se leti London sa 2 leta kojih prošle godine nije bilo, što znači 1 let više nego prošle godine.
  • Tuzla je prošle godine imala 48 letova na 16 linija i 2 bazirana aviona. No, kompanija je ukinula bazu i sada imat tek 3 linije i to Basel sa 2 sedmična leta, Dortumund sa 3 leta i Memmingen sa 3 leta, ukupno tek 8 sedmičnih letova, 1 manje nego i ove zime.
  • Banja Luka: Smanjuje se Dortmund sa 3 na 2 leta, Basel ostaje na istom broju letova (2), ali više nema letova za Hamburg (2) i Stockholm (2), što znači da će Banja Luka imati 5 letova manje.
  • Priština: Wizz Air je ukinuo letove za Basel (prošle godine 3 leta) i Karlsruhe (2), smanjio broj letova za London (sa 7 na 4), Memmingen (sa 7 na 5) i Beč (sa 5 na 4), povećao je broj letova za Milano sa 2 na 3, a isti broj letova ima za Dortmund (3), što znači 10 letova manje nego prošle godine.
  • Podgorica: Wizz je ukinuo letove za Rim (2 leta sedmično), smanjuje letove za Katowice (sa 4 na 3) i Varšavu (sa 4 na 3), no povećava letove za London (sa 3 na 4), Milano (sa 2 na 4), isti broj letova ima za Budimpeštu (2), Dortmund (2), Memmingen (2), Beč (3), što znači 1 let manje nego prošle godine.
  • Ohrid: Wizz ukida letove za Basel (4 leta sedmično) i Malmo (2 leta), smanjuje za Memmingen (sa 3 na 2), isti broj letova ima za Dortmund (2) i Beč (3), što znači čak 7 letova manje.