Marketing X Business

Rezultati kompanije Lenovo: Jasan znak oporavka u cijelom tehnološkom sektoru

Marx.ba

(Izvor: Lenovo)

Lenovo Group je objavio najnovije finansijske rezultate, za drugi kvartal fiskalne 2023./2024. godine iz kojih je vidljiv daljnji nastavak rasta Grupe. Naime, Grupa je u navedenom razdoblju ostvarila 14,4 milijardi američkih dolara prihoda od čega je neto dobit 273 miliona američkih dolara prema standardima finansijskog izvještavanja izvan Hong Konga (HKFRS).

Navode kako se bruto profitna marža poboljšala na godišnjem nivou na 17,5%, što je rekordno visoko za drugi kvartal. Diverzificirani pokretači rasta Grupe nastavili su ostvarivati snažnu izvedbu tako da su prihodi od poslovnih aktivnosti koje ne uključuju osobne računare činili 40% prihoda Grupe, što je tri boda više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Grupa vidi jasne znakove oporavka u cijelom tehnološkom sektoru, bilježi snažnu provedbu svoje strategije, operativnu izvrsnost i kontinuirano ulaganje u inovacije kao ključne doprinose njenim poboljšanjima rezultata na kvartalnom novou. Gledajući unaprijed, Lenovo će dodatno iskoristiti prilike koje stvara umjetna inteligencija, gdje je u jedinstvenoj poziciji za uspjeh s obzirom na svoj hibridni model umjetne inteligencije, sveobuhvatni portfelj, jak ekosistem i partnerstva te rastući portfelj tehnologija i mogućnosti umjetne inteligencije.

– U prošlom kvartalu, unatoč makro izazovima, vidjeli smo jasne znakove oporavka u cijelom tehnološkom sektoru. Zahvaljujući našoj snažnoj provedbi, operativnoj izvrsnosti i kontinuiranom ulaganju u inovacije, ostvarili smo uzastopna poboljšanja performansi iz kvartala u kvartal, što ukazuje na ohrabrujuću putanju oporavka. S kontinuiranim provođenjem naše strategije inteligentne transformacije i s našim ekosistemom umjetne inteligencije i daljnjim jačanjem partnerstva, iskoristit ćemo naše sveobuhvatne mogućnosti umjetne inteligencije kako bismo isporučili hibridne AI aplikacije za svaku kompaniju i svakog pojedinca, u konačnici pokrećući održivi rast našeg poslovanja, rekao je potpredsjednik i izvršni direktor Yuanqing Yang, prenosi Bug.