Marketing X Business

Cripto News: Može li ethereum dostići cijenu od 5.000 dolara do kraja godine

Marx.ba

(Foto: Ethereum)

Nakon što se ethereum (ETH) stabilizovao na cijeni od oko 3.500 dolara, tržišni analitičari sada predviđaju još veći potencijal za ovu kriptovalutu.

Kako piše portal Crypto News, jedan poznavalac kripto tržišta samouvjereno je prognozirao da bi ethereum mogao dostići vrijednost od nevjerovatnih 5.000 dolara do kraja godine. Ovaj optimistični pogled dolazi poslije nedavnih dešavanja koja su pokazala da ethereum stabilno održava svoju poziciju iznad 3.500 dolara, što je prekretnica naglašena u nedavnim analizama.

Ethereumom se oko 11 sati trgovalo na nivou od 3.440 dolara, uz blagi pad cijene od oko tri posto u posljednja 24 sata i značajan porast obima trgovanja od 54 posto. Ovaj skok ukazuje na rastuće interesovanje investitora i potencijalni zamah u bliskoj budućnosti.

Uprkos nedavnim manjim trendovima opadanja, tržišni sentiment ostaje pozitivan. Analitičari navode sposobnost ethereuma da se konsoliduje iznad 3.500 dolara kao povoljan tehnički signal.

Značajan katalizator za očekivani rast ethereuma je predstojeće lansiranje spot ethereum ETF-ova, za koje se očekuje da privuku značajne institucionalne investicije i ojačaju povjerenje na tržištu.

Međutim, ethereum se suočava i sa izazovima na svom putu do 5.000 dolara. Inherentna volatilnost tržišta kriptovaluta i spoljni faktori poput regulatornih promjena i ekonomskih uslova mogli bi uticati na njegovu putanju. Ipak, jaki osnovni temelji i tekući razvojni napori usmjereni ka skalabilnosti i bezbjednosti ethereuma nastavljaju da jačaju njegovu poziciju na tržištu, zaključuje Crypto News.