Marketing X Business

PS5 donosi veći profit za Sony

Š.M.

Izvor: Sony India

Sony Group Corp., sa sjedištem u Tokiju, je povećala svoje projekcije za prodaju i dobit u tekućoj fiskalnoj godini, prije svega zahvaljujući uspješnosti svojih sektora zabave i razvoja PlayStation konzole.

Kompanija je objavila da sada očekuje da će prihodi od prodaje iznositi 12,2 biliona jena (86 milijardi dolara), što je povećanje u odnosu na prethodnu projekciju od 11,5 biliona jena. Projekcija za operativnu dobit je ostala nepromijenjena, dok se očekuje nešto viša neto dobit u poređenju s prethodnim predviđanjem.

Kompanija je objavila da sada očekuje da će prihodi od prodaje iznositi 12,2 biliona jena (86 milijardi dolara), što je povećanje u odnosu na prethodnu projekciju od 11,5 biliona jena.

PlayStation 5, ključni proizvod kompanije, je bio vodeća konzola u Sjedinjenim Američkim Državama ove godine, kako po prodanim uređajima tako i po prihodima od prodaje, prema kompaniji Circana. Problem sa snabdijevanjem koji je kompaniju mučio od lansiranja najnovijeg modela konzole sada je prošlost, a Sony radi na nadoknađivanju izgubljenog vremena. Kompanija i dalje radi na izgradnji korisničke baze za PS5 kako bi privukla više programera da razvijaju igre posebno za tu platformu.