Marketing X Business

Aircash mobilni novčanik implementirao Apple Pay

Marx.ba

(Foto: Apple)

Aircash mobilni novčanik omogućio je svojim korisnicima da za plaćanje koriste Apple Pay i da tako  maksimalno iskoriste sve prednosti svojih Apple uređaja. Ovaj inovativni sistem plaćanja koristi iPhone kako bi osigurao da svaka transakcija bude sigurna i privatna. Umjesto predaje kartica drugoj osobi, dodirivanja fizičkih tipki ili razmjene gotovine, korisnici jednostavno približe svoj iPhone ili Apple Watch terminalu za plaćanje i izvrše beskontaktno plaćanje.

Svaka kupovin putem Apple Paya osigurana je autentifikacijom putem Face ID-a, Touch ID-a ili lozinke uređaja, zajedno s jedinstvenim dinamičnim i jednokratnim sigurnosnim kodom. Apple Pay je prihvaćen u širokom spektru trgovina, uključujući restorane, kafiće, maloprodajne trgovine, ljekarne, taksije i mnoga druga mjesta.

Apple Pay također olakšava plaćanje na internetu i u aplikacijama, omogućujući korisnicima sigurne, brze i praktične online kupovine. Te prednosti dolaze do izražaja kod plaćanja dostave hrane i namirnica, internet kupovine, prijevoza i parkiranja te sličnih situacija.

Sigurnost i privatnost su u centru Apple Paya. Korištenjem kreditne ili debitne kartice s Apple Payom, stvarni brojevi kartica ne pohranjuju se na uređaju niti na Appleovim poslužiteljima. Umjesto toga, dodjeljuje se jedinstveni broj računa uređaja, šifriran i sigurno pohranjen u Secure Elementu, certificiranom čipu industrijskog standarda, dizajniranom za sigurno čuvanje informacija o plaćanju na uređaju.

Postavljanje Apple Paya je jednostavno. Korisnici u Aircash aplikaciji odaberu karticu koju žele koristiti i dodaju je u Apple Wallet klikom na odgovarajuću opciju. Nakon toga, slijede jednostavne upute u Apple Wallet aplikaciji. Dodavanjem kartice na iPhone, Apple Watch, iPad ili Mac, korisnici mogu odmah početi koristiti Apple Pay na tom uređaju.

Povezani članci