Marketing X Business

Apple ima uređaj kojim ažurira softver iPhonea u trgovini, bez otvaranja kutije

Marx.ba

(Foto: Techstory)

Još prošle jeseni određeni izvori su pisali o tome kako Apple ažurira nove modele iPhonea u trgovinama, prije nego ih prodaju kupcima. Time se izbjegava potreba da kupac novog mobitela, prije nego ga uopće počne personalizirati, mora prvo nadograditi iOS na posljednju inačicu, izdanu dok je mobitel bio negdje u prodajnom lancu, između tvornice i trgovine.

O samom procesu i postojanju mehanizma za ažuriranje iPhonea dok su još tvornički zapakovani u kutiji svjedočio je tada programski kod, pronađen unutar iOS-a. Prema tim informacijama, sistem je mogao na daljinu aktivirati bežičnu povezivost iPhonea, NFC i MagSafe punjač, pa kroz kutiju dostaviti i potrebnu energiju za rad i softversko ažuriranje. Za to je potrebno neotvorene mobitele postaviti u poseban uređaj, a sada je prvi puta objavljena i fotografija takvog uređaja (točnije, dva primjerka postavljena jedan na drugi).

(Foto: X)

Prema pisanju francuskog portala iGeneration, uređaj se naziva Presto, izgleda poput “pećnice” s dvije police, na svaku od kojih se može smjestiti tri kutije s iPhoneima. Presto tada aktivira mobitele kroz kutiju, preuzima softverska ažuriranja s posebnih Appleovih servera, gdje su ona dostupna prije nego krajnjim korisnicima, pa ih instalira na zapakirane uređaje.

Prema podacima koje ima obično dobro obaviješteni Mark Gurman, tehnologija je trenutno u fazi testiranja na nekoliko lokacija u SAD, a tokom sljedećeg bi mjeseca mogla biti uvedena u širu upotrebu.

Povezani članci