Marketing X Business

Bitcoinov oštar sedmični pad, kapital odlazi iz ETF-ova

Marx.ba

(Foto: X)

Bitcoin se smanjio za više od 10 posto u odnosu na svoju najvišu vrijednost svih vremena jer je apetit za novonastalim spot fondovima kojima se trguje na berzi umjeren. Stratezi JPMorgan Chase and Co. upozorili su da korekciji možda još nije kraj.

Grupa od 10 promptnih Bitcoin ETF-ova upravo je zabilježila najveći trodnevni odljev otkako su proizvodi debitirali 11. januara. U međuvremenu, najveća svjetska kriptovaluta je na putu da ostvari jednu od najgorih semica u godini nakon povlačenja od 4%. Token je mijenjao vlasnika po 65.415 dolara u petak u 6:57 ujutro u Singapuru, piše Seebiz.

Bitcoin “još uvijek izgleda prekupljeno”, rekli su stratezi JPMorgana, obnavljajući poziv za februar za daljnje padove koji vode do dugo očekivanog događaja prepolovljenja u aprilu, koji će smanjiti ponudu novoskovanih bitcoina od strane rudara.

Održano otvoreno zanimanje za CME bitcoin futurese zajedno s opadajućim tokovima ETF-a značajni su medvjeđi signali za cijenu bitcoina. Ovo dovodi u pitanje ideju da će se trenutna slika toka bitcoin ETF-a okarakterizirati kao održivi jednosmjerni neto priljev. Kako se približavamo događaju prepolovljenja, vjerojatnije je da će se ovo uzimanje dobiti nastaviti, posebno u pozadini pozicioniranja koje još uvijek izgleda prekupljeno unatoč prošlotjednoj korekciji., napisali su stratezi predvođeni Nikolaosom Panigirtzoglouom u bilješci u četvrtak.

Brzina neto priljeva u prompt Bitcoin ETF-ove znatno je usporila, pri čemu je prošle sedmice zabilježen značajan odljev, napisali su stratezi.

Prošlog mjeseca banka je predvidjela da će cijena bitcoina pasti prema 42.000 dolara nakon aprila kako se “euforija izazvana prepolovljenjem Bitcoina smiri”.

Unatoč tome što je bitcoin postavio rekord od gotovo 73.798 dolara 14. marta, entuzijazam među malim investitorima možda jenjava, prema Naeemu Aslamu, glavnom direktoru za ulaganja u Zaye Capital Markets.

– Činjenica da uzlet nije stvarno skočio s najvišeg nivoa svih vremena kao prije navela je mnoge da posumnjaju u snagu uzleta. Prepolovljenje je skoro ovdje i ako ovaj događaj ne uspije stvarno održati zamah, onda to znači da ćemo se suočiti s ozbiljnim povratkom, što znači da bi cijena mogla pasti ispod 50.000 dolara, rekao je Aslam.

Povezani članci