Marketing X Business

BlackBerry premašio prognoze prihoda u prvom kvartalu

Marx.ba

(Foto: Rapid-meta)

Kanadska kompanija BlackBerry premašila je procjene prihoda za prvo tromesečje, zahvaljujući otpornoj potražnji za uslugama cyber bezbjednosti usljed rastućih online prijetnji.

Dionice kompanije, koja pruža usluge cyber bezbjednosti i zaštite podataka za preduzeća i vlade, porasle su za 7,2 posto nakon zatvaranja berze.

U posljednjih nekoliko mjeseci, kompanije poput CDK, provajdera tehnologije za auto industriju, Change Healthcare, jedinice UnitedHealth Group, i Ticketmaster, jedinice Live Nation Entertainment, suočile su se sa velikim provalama podataka, prenosi Reuters.

Uprkos širem usporavanju potrošnje na tehnologiju, hakerski napadi visokog profila primoravaju kompanije i vladine agencije da povećaju svoje troškove za cyber bezbjednost kako bi zaštitile svoje podatke od hakera i malvera, što povećava potražnju za firmama za cyjber bezbjednost kao što je BlackBerry.

Kvartalni prihodi kompanije sa sjedištem u Voterlou iznosili su 144 miliona dolara, premašujući prosječnu procjenu analitičara od 134,1 milion dolara, prema podacima LSEG-a.

Kompanija je prijavila prilagođeni neto gubitak od tri centa po dionici za tromesečje koje je završeno 31. maja, u poređenju sa prosječnom procjenom analitičara gubitka od četiri centa.

BlackBerry očekuje prihode za drugo tromesječje u rasponu od 136 miliona do 144 miliona dolara, čiji je srednji opseg ispod procjene analitičara od 142,4 miliona dolara.

U svojoj jedinici za cyjber bezbjednost, koja pruža inteligentni bezbjednosni softver za preduzeća i vlade, kompanija očekuje prihode za drugo tromesječje između 82 i 86 miliona dolara.