Marketing X Business

ESG tranzicija – koji su naši prvi koraci, i kakve promjene očekuju bh. tržište?

Marx.ba

(Foto: BUM)

BUM (Biznis unija menadžera) obrađuje akutelne teme i nastavlja širiti mrežu u cijeloj Bosni i Hercegovini, te ovoga puta uz podršku donatora – Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE), su okupili rukovodioce kompanija u Bijeljini, razgovarajući o budućnosti prakse zaštite životne sredine, društva i ESG upravljanja u našem regionu.

– 2026. godina donosi prekretnicu za određene branše, te je neophodno na vrijeme poduzeti sve korake prilagodbe ka zelenoj tranziciji, jer svi smo dio određenog ekosistema, istakao je govornik Sandro Zovko.
Iz BUM-a navode kako im je drago da šire mrežu svojih partnera potičući razgovore o važnim temama poput ESG-a, a baza članova se povećava iz dana u dan na šta su posebno ponosni.

Ovim putem najavljuju naredni susret koji će se održati već 06.06.2024. u Banja Luci, gdje će također razgovarati o ESG tranziciji i promjenama koje donosi.

BUM je nevladina i neprofitna organizacija koje predstavlja prvo i jedino bosansko-hercegovačko udruženje menadžera. Članovi BUM-a su pojedinci koji žele raditi na svom razvoju, svojim vještinama i znanju kako bi unaprijedili timove i organizacije koje vode. Dijeljenjem najboljih poslovnih praksi, znanja i iskustava, BUM predstavlja zajednicu odgovornih menadžera koji vode brigu o sebi, kompanijama u kojima rade i okruženju u kojem žive.

Povezani članci