Marketing X Business

Evropska kompanija planira u Sarajevu otvaranje fabrike za proizvodnju auto-dijelova

Marx.ba

(Foto: FIPA)

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) aktivno radi na promociji investicijskih potencijala BiH i podršci investitorima.

FIPA je ostvarila saradnju sa njemačkom kompanijom Irion GmbH koja namjerava otvoriti fabriku na području Općine Novi Grad Sarajevo i koja bi se bavila proizvodnjom auto-dijelova za poznate svjetske brendove.

Predstavnice FIPA-e Dika Mustafić-Cokoja, Nina Pobrić i Sevda Valjevčić su za investitore organizovale sastanak u Općini Novi Grad Sarajevo sa ciljem upoznavanja o poslovnom ambijentu i uslugama Općine, procedurama i dozvolama potrebnim za izgradnju fabrike i programima podrške privredi.

Investitor Stefan Tschirk i njegov bosansko-hercegovački partner Asim Ćosić, koji su istovremeno suvlasnici kompanija Irion Arger doo i Arger doo Sarajevo su predstavili svoje investicijske planove, te su ovom prilikom dobili informacije neophodne za skori početak izgradnje fabrike.

Ovo je još jedan u nizu dobrih primjera saradnje FIPA-e i Općine Novi Grad Sarajevo kroz Saradničku mrežu za postinvestisticijsku podršku investitorima, koja dokazuje neophodnost saradnje svih nivoa vlasti u BiH na rješavanju potreba i problema stranih investitora.

Povezani članci