Marketing X Business

Francuzi ulažu 1,4 milijarde eura u čišćenje rijeke Seine, spremaju je za Olimpijske igre

Marx.ba

(Izvor: X)

Pariška rijeka Seine trebala bi biti mjesto gdje će se tokom ljetnih Olimpijskih igara iduće godine takmičiti plivači maratonci te triatlonci, a organizator OI ulaže velika sredstva kako bi sve prošlo u najboljem mogućem redu.

Tako je organizator Olimpijskih igara najavio da će uložiti oko 1,4 milijardu eura kako bi takmičari imali savršene uvjete u samoj rijeci. Najveći dio novca otići će na skladištenje kišnice koja će se čuvati u posebnom bazenu, a kasnije će služiti kako bi spriječila onečišćenje same rijeke.

Organizatori su uvjereni kako će pripremiti sve što je potrebno, ali na jedno ne mogu utjecati. U pitanju su potencijalne vremenske neprilike pa je tako kiša odgodila i generalne probe u ova dva sporta. Kišni dani mogu napraviti probleme s kvalitetom rijeke Seine te će o tome prilično utjecati na koji način će proći takmičenja na samim Olimpijskim igrama.

Kvalitetu vode u rijeci organizatori će svakodnevno provjeravati uoči i tokom Olimpijskih igara.

Inače, kupanje u Seini službeno je zabranjeno 1923. godine zbog loše kvalitete vode, ali se i dalje prakticiralo do ranih 1960-ih. Nedavno je je gradska uprava najavila da će nakon Olimpijskih igara biti označena područja gdje će se moći kupati građani.

Premium

Pretplati se!

9.99

KM

Premium mjesečna pretplata MARX Marketing X Business, poslovni portal za uspješnog poslovnog čovjeka!

Partneri

Povezani članci