Marketing X Business

GenAI za tekst i vizuale: Marketinški moćni par zasnovan na umjetnoj inteligenciji

N. D.

(Izvor: X)

Od ideje o kampanji do kreativnih povratnih informacija, istražite kako alati kao što su ChatGPT i DALL-E mogu kombinirati snage za otključavanje marketinga sljedećeg nivoa. Možete li se sjetiti dijela sadržaja na kojem ste radili, a koji je bio ili samo tekst ili samo slike?

Kao marketinški stručnjaci, često radimo s mješavinom teksta i vizuala – postovi na društvenim mrežama, e-knjige, postovi na blogu, kampanje e-pošte, bijele knjige, odredišne ​​stranice i plaćeno oglašavanje. Naše najbolje taktike kombinuju riječi i slike kako bi ispričale nezaboravnu priču, emocionalno se povezali s publikom i stvorile značenje.

Uglavnom, generativni AI alati spadaju u dvije široke kategorije: Alati zasnovani na tekstu kao što je ChatGPT. Vizuelni alati poput Midjourney ili DALL-E. Iako još uvijek postoji određena podjela između ovih tipova alata, rastući trend je integrirani pristup.

Ovaj članak istražuje moćnu kombinaciju generativne AI zasnovane na tekstu i slikama. OpenAI: Jedan i gotovo? Ako pratite vijesti o umjetnoj inteligenciji, znate da se velika drama odigrala na OpenAI. Ovaj preokret je naveo neke da dovode u pitanje dugovječnost ChatGPT-a, vodeće OpenAI platforme, bez Altmana na čelu. Mnogi će reći “pomisao da nemam pristup ChatGPT-u i drugim OpenAI platformama još jednom je pokrenula moj AI alarm za anksioznost”. Milioni profesionalaca počeli su se oslanjati na ChatGPT da im pomogne da povećaju produktivnost i kreativnost i obave beskrajnu listu korisnih zadataka.

I dok postoje drugi AI modeli i platforme, OpenAI alati su među najboljima. Nedavno su integrisali DALL-E 3, svoj alat za kreiranje slika, sa ChatGPT-om i pokrenuli funkcionalnost koja omogućava ChatGPT-u da „vidi” i analizira slike. Ovo je savršen primjer kako generativna AI tehnologija počinje da se kreće prema miješanom pristupu između teksta i vizuala.

Kreirajte vizualne koncepte za slike kampanje. Možete kopirati i zalijepiti temu kampanje, opis ili bilo koju informaciju zasnovanu na tekstu u ChatGPT i zatražiti 10/100/1000 vizualno privlačnih koncepata ili tretmana. Kreirajte specifične upite Midjourney ili DALL-E. Možete kreirati tekstualne upite za alate za generiranje slika koristeći ChatGPT ili DALLE-3. Ovi alati vam mogu pomoći da napravite najbolji mogući upit za samo nekoliko sekundi. Dobijte povratne informacije o vizualima kampanje, tretmanima logotipa, pakiranju proizvoda i još mnogo toga.

ChatGPT sada može dati unos za slike. Pitajte svog kupca bilo šta sa svojim AI klijentom. Možete kreirati neograničene AI persone koje daju detaljne povratne informacije o temama kampanje, vizualima, estetskim preferencijama, vrijednostima, motivacijama itd.

Pristupite kreativnom direktoru svjetske klase. Više ne morate platiti bogatstvo da biste stekli uvid od iskusnog kreativnog direktora. Umjesto toga, možete uputiti ChatGPT da pruži povratne informacije iz perspektive nagrađivanog kreativnog direktora.