Marketing X Business

Guma M predstavila nove modele Dacia Duster i Renault Rafale

N. D.

(Foto: Guma M)

Novi modeli Dacia Duster i Renault Rafale se već nalaze na tržištu naše zemlje, a iz kompanije Guma M su odlučili da ih u ugodnom ambijentu olimpijske planine Trebević, poslovnim partnerima i novinarima još jednom predstave. Lijepu večer nije poremetila ni kiša, a radilo se o istinski ugodnom druženju.

Miro Sesar, direktor Guma M centra Sarajevo, je naglasio da su oba modela itekako važna u ponudi, gdje Duster nudi praktičnost i robusnost uz privlačnu cijenu, dok Rafale donosi jedinstven stil i dizajn uz najsavremeniju tehnologiju Renaulta.

Miro Sesar (Foto: Guma M)

Rafale je inače, francuska riječ koja je aeronautički pojam koji označava “iznenadan nalet vjetra”, a to već obećava na prvu. Renault Rafale je prvo serijsko vozilo koje je u potpunosti dizajnirano u skladu sa novim vizuelnim principima koje je postavio Gillesa Vidal, glavni dizajner brenda.

Rafale pokazuje kako izgleda vizionarski, hrabar i savršeno moderan automobil, u skladu sa dinamičnim vremenima u kojima se sve brzo mijenja i u kojima samo avangardni modeli imaju šansu da zadrže njihovu privlačnost do kraja njihovog životnog ciklusa.

(Foto: Guma M)

Renault Rafale je dugačak 4,71 m i širok 1,86, zbog čega se svrstava u D-segment. Pri tome je visok 1,61 m pa se može smatrati tipičnim sportskim SUV-om.

S obzirom da novi model ima dug međuosovinski razmak (2,74 m, kao i novi Espace) i savršeno zakrivljenu liniju krova koja se ne prekida u nivou zadnjeg vjetrobranskog stakla, putnici u drugom redu će moći uživati u izdašnom prostoru za glavu.

Ovaj napredni hibridni motor nudi uz dva nivoa opreme, Techno i Esprit Alpine. Techno opcija do registracije košta 81.300 KM. Sportsko izdanje sa Esprit Alpine paketom opreme i još raskošnijim izgledom kod nas ima cijenu od 90.000 KM do registracije.

I dok Rafale ima neosporan potencijal i tek slijedi potpuna afirmacija, Duster je i ovog puta bio zvijezda večeri. Kod nas popularni model je predstavljen na spektakularan način, sa najavom u stilu velikih sportskih zvijezda.

Jasno je zašto je već ranije rečeno kako se radi o „najpotpunijem Dusteru do sada“. Treća generacija SUV modela je dizajnirana za lako korištenje u svakodnevnom životu, s velikim prtljažnim prostorom (do čak 594 litra) i brojnim praktičnim rješenjima za pohranu. Njegove terenske sposobnosti ostaju neupitne, s poboljšanim ovjesom i boljim upravljanjem na svim vrstama terena.

Unutrašnjost novog Dustera donosi pravu promjenu. Otvaranjem vrata, uočava se novi dizajn volana, blago “odrezan” na vrhu i dnu. Po prvi put, kupci mogu odabrati digitalnu instrument ploču s dijagonalom od 7 inča, koja je dostupna od nivoa opreme Expression. Osnovni model dolazi s klasičnim analognim instrumentima. Verzija Essential donosi uz analogne instrumente i Media Control sistem, koji uz aplikaciju Dacia Media Control, pretvara vozačev mobitel u multimedijalni sistem.

Dacia Duster u novoj generaciji je dostupan u BiH po cijeni od 39.900 KM, dok za najpristupačniji model s 4×4 pogonom treba izdvojiti 49.900 KM.

Povezani članci