Marketing X Business

Investitori u očekivanju izvještaja Nvidie i zapisnika Feda

Marx.ba

(Foto: Nvidia/Facebook)

Američke dionice ostale su u utorak uglavnom nepromijenjene dok su investitori analizirali najnovije komentare zvaničnika Federalnih rezervi kako bi dobili uvid u vrijeme smanjenja kamatnih stopa, dok se približava objava kvartalnih rezultata kompanije Nvidia.

Nvidia, treća po veličini firma na Wall Streetu po tržišnoj kapitalizaciji, objavit će kvartalne rezultate nakon zatvaranja berze u srijedu, što će vjerovatno biti značajan katalizator na tržištu i testirat će da li se može održati izuzetno veliki rast akcija povezanih sa vještačkom inteligencijom, prenosi Reuters.

Prema podacima firme za analitiku Trade Alert, opcije Nvidie su spremne za oscilaciju od 8,7 posto, ili 200 milijardi dolara tržišne kapitalizacije, u bilo kom smjeru do petka.

Investitori su također čekali zapisnik sa posljednjeg sastanka Feda, koji će biti objavljen danas, nakon što su nekoliko zvaničnika Feda u utorak ponovili stav da bi bilo najbolje da centralna banka bude strpljiva prije nego što počne sa smanjenjem kamatnih stopa.

Trenutno tržišta procjenjuju šansu od 64,8 procenata za smanjenje od najmanje 25 baznih poena na sastanku centralne banke u septembru, prema FedWatch Toolu.

Povezani članci