Marketing X Business

LG Electronics ostvario najviši ukupni prihod ikad zabilježen u prvom kvartalu

Marx.ba

(Foto: LG)

LG Electronics je objavio konsolidirane finansijske rezultate za prvi kvartal 2024. godine, prikazujući ukupni prihod od 15,3 milijardi američkih dolara i operativni profit od 965,2 miliona dolara.

Kompanija je postigla globalni uspjeh u sektoru kućanskih aparata, postavši lider s rekordnim prihodima i dvoznamenkastim maržama. Sektor EV (električnih vozila), identificiran kao ključni pokretač budućeg rasta, nastavio je stabilno rasti. Prodaja televizora i poslovnih rješenja također je porasla tokom godine, pridonoseći stabilizaciji profita LG-a u usporedbi s prethodnim kvartalom.

– Unatoč suočavanju s izazovnim makroekonomskim uvjetima poput visokih cijena, volatilnih deviznih kurseva, rastućih kamatnih stopa i odgođenog oporavka potražnje, LG je ostvario svoj najviši ukupni prihod ikad zabilježen u prvom kvartalu. Taj rezultat naglašava učinkovitost implementiranja održivih poslovnih modela poput pretplatničkih usluga i iskorištavanja prilika u obećavajućem B2B segmentu. Fokus na opcije poput umjetne inteligencije, energetske učinkovitosti i dizajna usmjerenog na korisnika ojačao je konkurentnost LG-a na tržištu premium proizvoda. Nadalje, strategijski pristup ponudi raznovrsnih linija proizvoda i fleksibilnih cijena omogućio je kompaniji uspješno upravljanje polariziranim trendovima potražnje, objavio je LG Electronics.

Povezani članci