Marketing X Business

Mostar domaćin prvog simpozija InfoMed 2024

Marx.ba

(Foto: Facebook)

Centar za informatiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar organizirao je 1. naučno-stručni simpozij “InfoMed 2024” s međunarodnim učešćem, koji se održao danas u amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Razvoj bolničkih informatičkih sistema i informatičkih rješenja za sve veće zahtjeve kako pacijenata tako i medicinskih radnika teme su koje su bile u fokusu. Potencijalno rješenje problema Simpozij je prvenstveno namijenjen svima koji pružaju informatičku i tehničku podršku u zdravstvenim ustanovama, zdravstvenom osoblju, doktorandima i studentima biomedicinskih i informatičkih znanosti te svima koje zanima područje medicinske informatike u najširem kontekstu.

– Kako se svakodnevno susrećemo s problematikom informacijskih bolničkih sistema došli smo do ideje da napravimo prvi naučno-stručni skup s međunarodnim učešćem, kako bi došli do potencijalnih rješenja problema, a ujedno da se i upoznamo s kolegama koji se bave upravljanjem i izradom bolničko-informacijskih istema, izjavila je voditeljica Centra za informatiku Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ana Ravić.

Kazala je kako je simpozij posebno namijenjen doktorandima, studentima biomedicinskih i informatičkih sistema, kao i medicinskim sestrama, tehničarima i doktorima.

VEZANO

Kampanja “Budimo odgovorni – život je u pitanju”: Broj prijavljenih stalno raste