Marketing X Business

Motorola Edge 50 Pro predstavljen službeno kao prvi telefon s Pantone zaslonom i kamerama

Marx.ba

(Foto: Motorola)

Kompanija Motorola danas je u Indiji predstavila prvi telefon serije Edge 50. Novi Motorola Edge 50 Pro ima jak fokus na kamerama i AI sposobnostima, a ujedno je i prvi telefon s Pantone kamerama i zaslonom.

Motorola Edge 50 Pro izgleda prepoznatljivo, što uveliko može zahvaliti elegantnom dizajnu sa zakrivljenim ekranom i kućištem trostruke kamere na poleđini.

Zaslon je ovdje pOLED dijagonale 6.7 inča u FHD+ rezoluciji i s frekvencijom osvježavanja do 144 Hz. To je i prvi telefon sa Pantone jamstvom vjerne reprodukcije i prikaza boja, koje snima kamerama i prikazuje na zaslonu.

Za biometrijsku autorizaciju se brine čitač otisaka smješten ispod zaslona, a u rupici u ekranu nosi 50 MP f/1.9 selfie kameru s autofokusom.

Na poleđini su mu tri kamere, a čine ih 50 MP f/1.4 primarna s OIS-om, 10 MP 3x telefoto kamera i 13 MP ultraširokokutna. Kamere koriste napredni AI za još bolji dinamički raspon, smanjenje šuma, bolju rezoluciju i prilagodljivu stabilizaciju.

Ispod poklopca, koji je inače izrađen od silikonske veganske kože s aluminijskim okvirom po bridovima, kuca Snapdragon 7 Gen3. Uparen je s 8/12 GB RAM-a i 128/256 GB podatkovne memorije.

Svakako će biti mudrije odabrati 12/256 GB model jer dolazi i s nekim drugim pogodnostima. Naime, baterija je kapaciteta 4500 mAh, a podržava 125W žično punjenje. Međutim, uz taj 12/256 GB MOtorola će u paketu isporučivati i taj 125W punjač, a uz model 8/128 GB dolazi 68W punjač u paketu.

Sa softverske strane imamo, Android 14, kojeg prekriva Hello UI, a obećane su tri nadogradnje Androida i četiri godine sigurnosnih zakrpa, piše Smartphone.

Motorola Edge 50 Pro u Indiji kreće u prodaju u bojama koje nazivaju Black Beauty, Luxe Lavender i Moonlight Pearl. Ovaj zadnji dolazi s unikatnim ručno-izrađenim zasvršnim slojem.

Tamo će koštati 383 odnosno 431 dolar ovisno o memorijskoj konfiguraciji.

Povezani članci