Marketing X Business

Nakon Pegasusa, od danas i AJet leti za Tuzlu

Marx.ba

(Foto: Aerodrom Sarajevo)

Na Međunarodni aerodrom u Tuzli danas u 11.30 sati sletio avion AJet iz Istanbula, u kojem se našla i visoka delegacija Ministarstva za promet i infrastrukturu Republike Turske predvođena ministrom Abdulkadirom Uraloğluom i generalnim direktorom kompanije AJet Keremom Sarpom.

Na ovakav način zvanično će biti uspostavljena saradnja između AJeta i Međunarodnog aerodroma u Tuzli. Trenutno je dogovorena jedna aviolinija koja će saobraćati na relaciji Tuzla-Istanbul i obratno. Također, u ljetnom redu letenja bi se trebala naći i linija za Antaliju.

Podsjetimo, Aerodrom Tuzla se prošle godine našao u nezavidnoj situaciji zbog povlačenja Wizz Aira koji je zbog problema vezanim za servisiranje aviona, ostao s manjim brojem letjelica i onda zatvorio bazu u Tuzli.

Wizz Air se vraća polako, Pegasus je stigao u avgustu, a sada i AJet, pa nove najave povećanja broja letova svakako će udahnuti novi vazduh u ovu bh. zračnu luku i donijeti optimizam da stvari mogu biti bolje, upravo kako su najavljivali iz menadžmenta.