Marketing X Business

Novi marketinški pristup: Najveći trgovac dijamantskim nakitom osvaja mlađe generacije

Marx.ba

(Foto: Printscreen)

Kay Jewelers, koji se može pohvaliti da je najveći svjetski trgovac dijamantskim nakitom, razvija nekoliko aspekata svog brenda kako bi bolje prepoznao ukuse i sklonosti kupovine sljedeće generacije potrošača.

Modernizirane trgovine, svježi reklamni kreativac i nova linija svakodnevnog nakita imaju za cilj da povećaju privlačnost Gen Z i milenijumskih kupaca.

Studio By Kay, koji dolazi na police 28. oktobra, obuhvata preko 30 stilova, kao što su naušnice i prstenovi koji se mogu slagati, a cijene se kreću od 199,99 do 2.199,99 dolara. Više od 100 godina star Kay brend djeluje u maloprodajnoj vertikali u kojoj su novi rivali, uključujući Mejuri i Catbird, osvojili mlađe potrošače kroz trendovske ležerne nakite i saradnju sa slavnim osobama.

Kay matična kompanija Signet, koja također posjeduje Zales i Diamonds Direct, također gradi svoje mogućnosti e-trgovine kako bi iskoristila promjenu navika kupovine.

Kako bi promovirala svoj osvježeni pristup, Kay je početkom ovog mjeseca debitovala u novoj kampanji koja opisuje ljubav onako kako je ljudi svakodnevno doživljavaju (dugogodišnji slogan „Svaki poljubac počinje s Kayom“ je prisutan).

Oglasi prikazuju raznoliku lepezu parova dok se vjere i vezuju. Kreativa će se prikazivati ​​na TV-u, video zapisima na mreži, društvenim mrežama, prikazu i pretraživanju. Oglašavač također koristi sportska partnerstva, uključujući svoj postojeći rad s NFL-om, za napore koji se pojavljuju u eteru uoči sezone praznične kupovine.

Što se tiče maloprodaje, Kay će evoluirati svoj otisak od preko 200 prodavnica tokom 2024. i do 2025. godine, integrišući više tehnologije i dodajući oblasti prilagođavanja i saradnje koje služe za svadbene zabave, grupe prijatelja i druge vrste okupljanja.

Obična investicija premašuje 60 miliona dolara, izvještava Women’s Wear Daily. Signet je nedavno pokrenuo slično osvježenje brenda za Zales, koji je prošao 100 godina poslovanja. Ovaj gigant nakita je u padu, a prodaja je pala za 7,6 posto u odnosu na prethodnu godinu na 1,5 milijardi dolara u drugom tromjesečju svoje fiskalne godine.