Marketing X Business

Novi najlakši fold telefon je iza ugla

Marx.ba

(Foto: vivo)

Trenutno najtanji telefon na preklop, ujedno i najlakši Fold preklopnjak HONOR Magic V2 izgledno neće još dugo nositi tu titulu. Kompanija vivo, uskoro će predstaviti svoj vivo X Fold 3, a navodno će biti najlakši dosad, piše Smartphone.

Jedna od najvećih zamjerki današnjim telefonima na preklop tipa fold je njihovo u pravilu glomazno i teško kućište. Samsung Galaxy Fold5 svakako je jedan od najtežih s masom od 253 grama. Još teži je Google Pixel Fold, koji mjeri čak 283 g, a nešto između je OnePlus Open mase 239 grama.

Honor Magic V2, nedvojbeno najudobniji preklopni hibrid telefona i tableta, kojeg možete naći. Najtanji je i najlakši od svih, no to bi se uskoro moglo promijeniti.

Kineski vivo sprema predstavljanje modela vivo X Fold 3, a priča se da će biti mase tek 219 grama. To znači da su odrezali čak 60 grama mase njegova prethodnika.

Time je glatko lakši od brojnih klasičnih perjanica poput Galaxya S24 Ultra s 232 grama ili iPhonea 14 Pro Max mase 240 grama.

Poznati leakster Ice Universe na X-u je objavio i neke nove rendere uređaja. Oni potvrđuju trostruku Zeiss kameru na poleđini. Neslužbene informacije kažu da se radi o 50 MP primarnoj kameri s OIS stabilizacijom, 50 MP ultraširokokutnoj i 64 MP telefoto kameri s periskopskim objektivom.

Priča se zapravo o dva modela – vivo X Fold 3 i X Fold 3 Pro. Pritom će Pro model biti opremljen Snapdragon 8 Gen3 čipom s do 16 GB RAM-a, a ovaj drugi će navodno dobiti lanjski Snapdragon 8 Gen2.

Predstavljanje je zakazano za 26. mart pa se službena potvrda svega objavljenog neće čekati dugo.

Povezani članci