Marketing X Business

Pet vježbi koje će vam pomoći da oblikujete tijelo i izgubite kilograme

Marx.ba

(Izvor: Gretist)

Ako želite oblikovati tijelo vježbanjem i s vremenom izgubiti kilograme, trebali biste se usredotočiti na vježbe koje ciljaju na cijelo tijelo. Trening cijelog tijela idealan je za oblikovanje figure, kondiciju, pa i gubitak kilograma jer se radi na više mišića odjednom. Međutim, ako niste jedni od onih koji vole ići u teretanu, ne morate brinuti jer ovih pet vježbi možete jednako uspješno raditi kod kuće.

Čučnjevi

Čučnjevi su poznati kao vježba kojom se jačaju mišići. Kada radite čučnjeve, radite na mišićima donjeg dijela tijela, uključujući kvadriceps, tetive koljena i gluteuse. Čučnjevi zahvaćaju i jezgru, što ih čini izvrsnim izborom za vježbanje cijelog tijela.

Marinci

Ova dinamična i intenzivna vježba kombinira čučanj, sklek i skok. Marinci ubrzavaju otkucaje srca i pomažu sagorijevanju kalorija angažirajući mišiće ruku, nogu i tijela, prenosi Health Shots.

Plank

Iako se čini jednostavnom, plank je vježba koja mnoge izmori. Izvođenje ove vježbe pomaže u sagorijevanju kalorija i mršanju. Angažira trbušne i bočne mišiće, donji dio leđa i ramena, potičući bolje držanje.

Jumping Jacks

Jumping jacks jedna je od najboljih kardio vježbi koja ubrzava otkucaje srca i sagorijeva kalorije, dok angažira mišiće nogu, ruku i tijela. Izvođenje Jumping jacksa poboljšava kardiovaskularnu izdržljivost i koordinaciju.

Penjač 

Vježbom Penjač, poznatom i kao Mountain climbers, cilja se na gornji i donji dio tijela te jezgru, što je čini odličnom kardio vježbom. Može ojačati ruke, leđa, ramena, jezgru i noge, što pomaže sagorijevanju više kalorija, prenosi Health shots.

Povezani članci