Marketing X Business

Sajam Real Expo Sarajevo 2024: Prilika za promociju novih projekata


Marx.ba

(Foto: AA)

U Sarajevu je jutros otvoren treći po redu Međunarodni sajam građevinarstva i ulaganja u nekretnine “Real Expo Sarajevo 2024”, namijenjen investitorima, razvojnim sektorima, posebno građevinarstva, proizvodnje, održivog razvoja i mobilnosti.

Sajam, prema riječima organizatora, predstavlja idealnu godišnju priliku za poduzetnike i kompanije iz Bosne i Hercegovine i regije za promociju novih projekata, razmjenu znanja i iskustava, kao i uspostavljanje poslovnih kontakata sa potencijalnim stranim investitorima i klijentima, posebno sa Bliskog istoka.

Dženita Lutvić, projekt menadžer sajma, kazala je kako ove godine imaju izlagače iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i iz Hrvatske, Crne Gore, Turske, Austrije i drugih evropskih zemalja. Dodala je kako su prisutno ukupno 24 izlagača.

– Osnovni koncept sajma je da se investicije i investicioni projekti u Bosni i Hercegovini privuku i susjednim zemljama, te da privuku potencijalne investitore iz arapskih zemalja uz primjenu evropskih tehnologija i prakse i da se naravno realiziraju, kazala je Lutvić.

Rasim Šehić, pomoćnik direktora Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju, kazao je kako je agencija partner ovogodišnjeg sajma.

– Cilj ove međunarodne konferencije jeste da se okupi što veći broj potencijalnih stranih investitora, kao i domaćih investitora. Također ovdje će biti isto tako prisutni predstavnici vlasti. Dakle, u interesu nam je da se ostvari što veći broj kontakata, kako između predstavnika vlasti, tako i investitora, što će za krajnji rezultat imati nova kapitalna ulaganja u Kanton Sarajevo, istakao je Šehić.

Prvi put na sajmu je Sunita Dacić, predstavnica kompanije Queen Propertis iz Beča.

– Prvi put smo ovdje na ovom sajmu. Stvarno nam je drago što možemo biti dio ovog sajma. Ove godine predstavljamo naš (građevinski, op.a.) projekat u Dubaiju“, kazala je Dacić.

“Real Expo Sarajevo 2024“ će trajati i sutra i za posjetioce će biti otvoren od 9 do 21 sat, u hotelu Hills.

Sajam uključuje evropske izlagače iz sektora tehnologije održivog života, uključujući pametnu gradnju, obnovljivu energiju i e-mobilnost, zatim izlagače iz sektora vezanih za građevinarstvo, kao što su građevinski materijali, izvođenje radova i namještaj, naveli su iz Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju Sarajevo.