Marketing X Business

Saradnja divova: Ducati i Bentley sa ekskluzivnim izdanjem u zajedničkom pohodu

Marx.ba

(Izvor: Bentley)

Ducati je već više od jedne decenije deo Volkswagen grupe, što je rezultirao brojnim motociklima inspirisanim Lamborghinijem. Najnoviji projekat je međutim ograničeno izdanje Ducati Diavel for Bentley.

Kao prva saradnja između ova dva brenda, ovaj model kao bazu koristi Diavel V4 i opisan je kao „vizija performansi, izrade i ekskluzivnosti“. Kao dio projekta, Bentley dizajneri su radili sa Centro Stile Ducati na razvoju njegovog jedinstvenog izgleda.

Ducati Diavel for Bentley

Ovo specijalno izdanje crpi inspiraciju iz Bentley Batura i posjeduje Scarab Green eksterijer iz Bentley Mulliner palete boja. Sem toga, motocikl ima i dvobojne usisnike za vazduh slične onima koji se nalaze na automobilu. Kupci će također pronaći poznate točkove i „rep jednosjeda, koji se može zamijeniti suvozačkim sjedištem, koji uzima mnoge stilske oznake sa zadnjeg dijela Batura“.

Ducati Diavel for Bentley

Tu su i ugljenična vlakna, budući da su blatobrani, bočni paneli i rep napravljeni od tog laganog materijala. Tu su i Bentley oznake, crno alkantara sjedište i modifikovani ispušni sistem.

Proizvodnja je ograničena na 500 jedinica, ali će biti dodatnih 50 njih poznatih kao Ducati Diavel for Bentley Mulliner. Oni su dostupni isključivo kupcima Bentley Mullinera i nude široke modifikacije.

Mulliner varijante nude „različite boje za prednje kočione čeljusti, dijelove od ugljeničnih vlakana i felge. Kupci također imaju pristup ekskluzivnoj paleti boja i mogu da ofarbaju svoj motocikl u skladu sa bojom njihovog automobila.

Ducati Diavel for Bentley

Bez obzira koji model bude izabran, oba motocikla pokreće 1,2 litarski V4 Granturismo motor sa 125 kW/170 KS, dok Bentley Batur raspolaže sa twin-turbo W12 motorom sa 544 kW/740KS.

Isporuke će početi slijedećeg ljeta, a cijene u SAD počinju od 70.000 dolara.