Marketing X Business

Shein priprema IPO u Londonu vrijedan 50 milijardi funti

Marx.ba

(Foto: Shein/Facebook)

Sve popularnija internetska modna kompanija Shein priprema se podnijeti zahtjev za inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO) u Londonu, a koja bi vrijednost kompanije mogla procijeniti na oko 50 milijardi funti, doznaje Sky News.

Povjerljivo podnošenje moglo bi se dogoditi sljedeće sedmice, dodaje se u izvještaju pozivajući se na izvore, a kineski Shein nije odmah odgovorio na zahtjev Reutersa za komentar.

Shein, procijenjen na 66 milijardi dolara u prikupljanju sredstava prošle godine, počeo je sarađivati s londonskim timovima svojih finansijskih i pravnih savjetnika kako bi istražili uvrštenje na Londonsku berzu početkom ove godine, rekli su izvori Reutersu u maju.

Kompanija brze mode ubrzala je pripreme za uvrštenje na londonsku berzu nakon pokušaja da se plasira na tržište New Yorka suočila s regulatornim preprekama i protivljenjem američkih zakonodavaca.

Međutim, visoki britanski zastupnici također dovode u pitanje Sheinovu prikladnost za uvrštenje na londonsku berzu i pozivaju na veći nadzor poslovanja. Shein je kao odgovor rekao da to jača upravljanje i usklađenost.

Povezani članci