Marketing X Business

Telefonica i Google Cloud proširuju strateško partnerstvo

Marx.ba

(Foto: Google Cloud/Facebook)

Telefonica i Google Cloud najavili su obnovu i produženje svog partnerstva. Ugovor uključuje proširenje Google Cloud usluga koje nudi Telefonica Tech za B2B tržište, Telefonica usvajanje oblaka za vlastito poslovanje i jačanje saradnje u ključnim područjima inovacija, kao što su umjetna inteligencija (AI) i Gen AI.

Telefonica koristi Google Cloud interno za napredak u svojoj digitalnoj transformaciji, koristeći tehnologije Google Clouda u područjima kao što je IT kroz svoj program “Go to Cloud”. Telefonica je ubrzala transformaciju vlastitih operativnih sistema, poboljšavajući vrijeme postavljanja aplikacija i optimizirajući infrastrukturu.

Strateški ugovor o saradnji pokazao je veliku vrijednost za obje kompanije tokom posljednjih nekoliko godina, što je potaknulo Telefonicu da produži za još tri godine. Također bi istražili saradnju u područjima kao što su korištenje AI i podatkovnih usluga, korištenje rješenja Google Clouda za ugošćavanje mrežnih funkcija u pristupu telekomunikacijskog oblaka i poboljšanje mrežnog rada Telefonice putem automatizacije.

– Ovo proširenje partnerstva jača Google Cloud kao ključnog partnera za Telefonicu u nadolazećim godinama. Mnoge naše nove usluge i procesi temeljit će se na inovacijama, agilnosti, skalabilnosti i fleksibilnosti koje nam pruža Google Cloud, rekao je Enrique Blanco, Telefónica Global CTIO.

Tara Brady, predsjednica Google Clouda EMEA, rekla je da su ambicija i predanost inovacijama Telefonice inspirativni.

– Naše obnovljeno i prošireno partnerstvo dokaz je zajedničke vizije i povjerenja koje smo zajedno izgradili. Nevjerovatno smo uzbuđeni zbog potencijala ove saradnje za poticanje inovacija, ubrzanje digitalne transformacije i stvaranje trajne vrijednosti za Telefonicu i njene korisnike, rekla je.

Povezani članci