Marketing X Business

Ukazuje li se svjetlo: WizAir povećava broj letova iz Tuzle

Marx.ba

(Foto: WizzAir)

Kompanija WizzAir čijim je povlačenjem u septembru prošle godine drastično smanjen broj putnika na Aerodromu Tuzla, čini se sada vraća tračak svjetlosti.

Wizz Air ima osam letova sedmično iz Tuzle, i to na tri linije tokom ljeta. Naime, ova avio-kompanija cijelog ljeta za Memmingem ima tri leta sedmično (ponedjeljak, srijeda i petak), ali od 3. do 31. avgusta kompanija će letjeti pet puta sedmično (dodaju se utorak i subota), piše portal Zamaaero.

Nakon toga, kako se navodi, kompanija ponovo vraća na tri leta sedmično. To znači dodatnih devet letova u avgustu za Memmingem, što će svakako pomoći Aerodromu Tuzla da koliko toliko poveća promet.

Inače, proteklih dana su pokrenute polemike o tome da li je upitan opstanak Tuzlanskog aerodroma. Aerodrom je u maju mjesecu ostvario samo 13.023 putnika, to je čak 55.420 putnika manje nego u istom mjesecu 2023. kada je imao 68.442 putnika.

Ovo je tek 24,8 posto putnika iz istog mjeseca 2019. (52.427). Tuzla je u maju mjesecu imala 132 operacije (219 u maju 2023.) i nije imala carga.

Iz uprave Aerodroma Tuzla istakli su nadu da će se nakon redovnih servisa avioni WizzAira u sve većem broju vratiti letovima iz Tuzle što bi trebalo popraviti trenutni nimalo ružičasto stanje.