Marketing X Business

Specijalizirani italijanski medij o bh. kompaniji: Vrlo elegantan dizajn i pažljivo odabrani materijali

N. D.

(Izvor: Caravan Salon Dusseldorf Copyright)

Ugledni italijanski specijalizirani medij Vita in Camper posvetio je pažnju bh. kompaniji Derubis Caravans koja se bavi proizvodnjom luksuznih kampera, a malo je reći da su itekako oduševljeni.

– Derubis je bosanskohercegovački proizvođač koji dolazi iz svijeta nautike i specijaliziran je za proizvodnju jahti. Kompanija predstavlja dva modela luksuznih karavana sa visokokvalitetnim tehničkim karakteristikama. Vrlo elegantan dizajn za eksterijere i interijere, kao i pažljivo odabrani materijali. Postoje široke mogućnosti za prilagođavanje od strane krajnjeg kupca. Derubis monocoque, u potpunosti napravljen od fiberglasa i izolovan bešavnom poliuretanskom penom, proizvodi se postupkom RUČNOG POSTAVLJANJA. Ručno laminiranje je tehnika u kojoj se laminat progresivno sastavlja kroz sekvencijalni raspored svih listova koji karakteriziraju konačni sloj. Dizajn, inženjering i proizvodnja makete i konačno kalupa se pedantno izvode u proizvodnom pogonu Derubis, pišu Italijani.

U tekstu nastavljaju sa iznošenjem pozitivnih zapažanja.

– Okvir se prvo priprema i montira. Spremnici za tekućinu smješteni su između dva uzdužna člana okvira. Cijevi za vodu i grijanje pripremaju se zajedno sa rezervoarima. Monokok, zajedno sa podom, se zatim ugrađuje na AL-KO šasiju.

Monokok je izrađen od stakloplastike, izuzetno otpornog, elastičnog i laganog materijala. Ova velika elastičnost eliminira opasnost od oštećenja od tuče i daje krutost, zaštitu i izdržljivost cijeloj živoj ćeliji. Monokok od fiberglasa je sendvič struktura sastavljena isključivo od fiberglasa i ekspandiranog poliuretana. Karakteristike toplinske i zvučne izolacije su visoke, poručuje Vita in Camper.