Marketing X Business

Psihologinja upozorava na naviku koja potiče stvaranje anksioznosti i tjeskobe

Večernji.hr/Š.M

Image by freepik

ANKSIOZNOST je uobičajena reakcija na stres i može biti korisna u nekim situacijama. Kako objašnjavaju ljekari za Best Life, ona nas može upozoravati na potencijalnu opasnost i tako držati na oprezu. Međutim, stručnjaci navode da postoje određene navike koje nas mogu učiniti tjeskobnima kada uopće ne postoji prijetnja za našu sigurnost.

Kako kažu, anksioznost može uzrokovati brojne zdravstvene probleme ako se javlja prečesto ili bez opravdanih razloga, a jedna od najčešćih navika koje doprinose njezinom stvaraju je provjeravanje mobitela i surfanje internetom odmah nakon buđenja.

Psihologinja Amy Mezulis tvrdi da ovakvo ponašanje započinje naš dan ”bombardiranjem” mozga različitim informacijama, uzrokujući da se osjećamo tjeskobno oko svega što trebamo učiniti u danu koji je pred nama.

”I sve to prije nego što smo uopće dobili priliku omogućiti svome umu i tijelu da se razbude. Sve te objave na društvenim mrežama, bombastične vijesti ili e-mailovi i dalje će biti tu za 20 minuta nakon jutarnjeg istezanja, šalice kave ili meditacije”, naglašava.