Marketing X Business

Poznati sportisti i njihova flota automobila: Garaže u kojima zastaje dah

N.D.

Izvor: Twitter, Zlatan Ibrahimović

Mnogi o četverotočkašima koje sportisti imaju garažama, ne mogu ni sanjati. Mnogi se i pitaju za šta sportistima treba više takvih vozila, ali to im se jednostavno može i utisak je da uživaju u skupocjenim ljubimcima.

Bilo da se radi o fudbalu, košarci, tenisu, boksu…, naći ćete sportiste koji žive na veliko i pokazuju svoje kolekcije automobila. Jedan kratki „pogled“ na garaže nekih od njih, govori sam po sebi.

1. Cristiano Ronaldo

Ronaldo je portugalski igrač koji je trenutno u saudijskom Al-Nasrru. U svojoj garaži ima Bugatti Centodieci iz 2022. koji košta 8,9 miliona dolara.

On također posjeduje Bugatti Chiron iz 2017. za 3,3 miliona dolara. Još jedan omiljeni automobil u njegovoj kolekciji je Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse vrijedan 2,0 miliona dolara.

Ostali vrhunski brendovi koje ćete pronaći u Ronaldovoj garaži su Lamborghini, Bentley, Rolls-Royce Cullinan, Porsche, Audi i Maserati.

Njegova kolekcija automobila vrijedna je preko 20 miliona dolara.

Twitter, Cristiano Ronaldo

2. Zlatan Ibrahimović

Napadač Milana jedan je od vrhunskih sportista koji je ostao relevantan u fudbalskoj industriji. Zlatan oduševljava fanove kako se slobodno izražava. Zlatan je svoju garažu učinio vrijednom divljenja.

Neki od najboljih automobila koje posjeduje su Ferrari LaFerrari, Ferrari Enzo Coupe, Ferrari Monza SP2. Ima i Porsche 918 Spyder, između ostalih.

3. LeBron James

LeBron James igra za Los Angeles Lakerse i njegov uticaj je evidentan. James ima ogromnu kolekciju automobila koja će vas ostaviti bez daha.

Njegov prilagođeni Lamborghini Aventador jedan je od njegovih elegantnih automobila. Osim toga, posjeduje tri Mercedesova vozila, Bentley, jedan Porsche i Rolls-Royce, između ostalih.

4. Pierre-Emerick Aubamayang

Pierre-Emerick Aubamayang je jedan od igrača za koje se zna da jako vole automobile. Viđen je na ulicama kako krstari u svojim milionski vrijednim sportskim automobilima. Neki od najboljih automobila koje Aubamayang posjeduje su dva Urusa 4×4, četiri Lamborghinija, Ferrari, Aventador i njegov omiljeni Huracan Spyder.

5. Floyd Mayweather Jr

Floyd Mayweather Jr. je bivša bokserska profesionalna zvijezda koja je karijeru započela 1996., a završila 2017. Trenutno je promotor boksa.

Posjeduje Lamborghini Aventador vrijedan 517.770 dolara, Rolls-Royce Phantom od 465.000 dolara, Mercedes-Benz SLR McLaren od 450.000 dolara i Bentley Mulsanne od 310.000 dolara.

Floyd u svojoj garaži ima i druge automobile vrijedne milione, a koristi ih ovisno o prilici.

Twitter, Floyd Jr.

6. Lewis Hamilton

Hamilton je britanski automobilski vozač. Stekao je ime u utrkama Hormule 1 vozeći Mercedes. Kada se ne takmiči, Lewis će uživati u svojoj elegantnoj kolekciji automobila. U svojoj garaži ima električni Mercedes EQC SUV, Mercedes-AMG G63 6X6, Shelby Cobras i Chelsea traktor.

7. Roger Federer

Bivši švicarski profesionalni teniser proglašen je najboljim igračem od strane Udruženja teniskih profesionalaca. Koje aute ima Federer? On je među sportistima sa flotom nevjerovatnih automobila.

Neki od njih uključuju Mercedes-Benz CLS 450, Mercedes AMG SLS, Mercedes AMG GTS, Mercedes AMG G63, Mercedes AMG GLE 63 S, Mercedes SL AMG, Range Rover Sport SVR i Land Rover.

8. Jenson Button

Button je bivši svjetski prvak u F1. Razvio je ljubav prema automobilima i time svoju garažu učinio privlačnom.

Posjeduje McLaren P1, hiperautomobil Lotus Evija od 2 miliona funti, Jaguar C-Type iz 1950-ih i Pontiac Trans-Am iz 19780.

9. Lionel Messi

Fudbalska superzvijezda među rijetkima je s rekordima koji će izdržati test vremena. Ljubav prema automobilima omogućila mu je neke od najtraženijih automobila.

Među njima su Pagani Zonda Tricolore, Ferrari 335 S Spider Scaglietti, Cadillac Escalade i Mercedes SLS AMG, između ostalih značajnih automobila.