Marketing X Business

Apple će u maju predstaviti nove modele iPada Pro s OLED zaslonom

Marx.ba

(Foto: Unsplash)

Prema informacijama koje je od navodno pouzdanih izvora dobio Bloombergov reporter Mark Gurman, Apple će već početkom maja predstaviti nove modele iPada Pro s OLED zaslonom. O tome se, podsjetimo, počelo govoriti još prošloga ljeta.

Naime, novi modeli iPada Pro trebali bi biti pogonjeni Appleovim M3 SoC-om, a uz njih će biti predstavljena i osvježena tastatura.

Gurman kaže da će Apple, uz nove modele iPada Pro, predstaviti i osvježeni iPad Air koji će doći s M2 SoC-om i dvije veličine zaslona – jednom od 10,9 inča i jednom od 12,9 inča. Navodno su ta osvježenja bila planirana za kraj marta ili početak aprila, ali je Apple imao dodatnog posla sa softverskom stranom novih uređaja, piše Bug.

Inače, već ranije je isti izvor objavio da će uz novi iPad Pro, Apple predstaviti poboljšanu tastaturu Magic Keyboard koja će biti čvršća i imat će „premium“ osjećaj. Gurman je još protekloga septembra rekao da će biti izrađena od aluminija te da se neće moći lako saviti ili pohabati nakon dugotrajnog i redovnog korištenja.

– Po prvi put na Magic Keyboardu, gornje kućište, odnosno područje oko same tastature, bit će aluminijsko u skladu s novijim Macovima. Tastatura će tako dobiti premium osjećaj s estetikom Maca, navodi Gurman.

Povezani članci