Marketing X Business

Google predstavio "sve u jedan" aplikaciju za Windowse, stiže Google Essentials

Marx.ba

(Foto: Google)

Ako u skoro vrijeme kupite novi laptop Hewlett-Packard, primijetit ćete novu aplikaciju u izborniku Start pod nazivom Google Essentials. Google je objavio da će nova aplikacija sadržavati neke od njegovih osnovnih usluga kao što su Google Photos, Google Drive i Google Messages.

Aplikacija Google Essentials neće samo sadržavati prečace do svojih najčešće korištenih usluga, već će također centralizirati informacije o vašem Google računu i spremljene materijale kao što su dokumenti, fotografije i spremljene igre za naslove iz Google Play Gamesa. Pretplatnici koji ispunjavaju uslove također će dobiti dvomjesečni probni period za pohranu u oblaku Google One sa 100 GB, piše Engadget.

Post na blogu govori da će Google Essentials biti dostupan samo na Windows računarima počevši od novih Hewlett-Packard (HP) laptopa – modelima kao što su Spectre, Envy, Pavilion, OMEN i Victus. Google kaže da aplikaciju Essentials planira učiniti dostupnom na više marki Windows računarla u budućnosti.

Koncept “sve u jedan” aplikacije Googleovih usluga zvuči vrlo slično starom Windows Live Essentials. Zbirka Microsoftovih aplikacija omogućila je korisnicima Windowsa brži pristup aplikacijama kao što su Mail, Movie Maker, Messenger i Writer. Arhivirana verzija programa za instalaciju Windows Live Essentials dostupna je na Internet Archiveu, prenosi Tportal.