Marketing X Business

Mirela Halvadžija za Marx.ba: Zdravi automat je priča koja je nastala iz ljubavi prema zdravom i aktivnom načinu života

N. D.

(Foto: LinkedIn)

Sarajevo je ovih dana danas dobilo svoj prvi zdravi automat, a on se nalazi na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije. Glavna protagonistica je bila biznis i marketing konsultantica Mirela Halvadžija. Kako kaže, ispunila joj se želja da u našem glavnom gradu počela implementacija koncepta healthy vendinga i to je tak početak.

U razgovoru za Marx.ba Halvadžija je govorila o konceptu, realizaciji prvog koraka, ali i planovima za budućnost.

Šta je Healthven (zdravi automat)?

– Healthven je priča koja je nastala iz ljubavi prema zdravom i aktivnom načinu života, sa ciljem širenja svijesti o važnosti brige o zdravlju, kako fizičkom tako i mentalnom. Pružanjem praktičnog pristupa zdravim grickalicama, za one situacije kada smo u žurbi i nemamo opcija, Healthven pojedincima i kompanijama u BiH nudi jedinstvenu uslugu koja rješava upravo ovaj problem.

Šta je zdravi automat?

– Health(y)ven(ding), tj. zdravi automat je odgovor na sve češću potrebu za brzim, ali zdravim opcijama prehrane. Zamišljen je kao praktično rješenje za sve pojedince koji  žele kvalitetan obrok u pokretu. Prvi Healthven automat namijenjen je za studente i profesore i prolaznike, obzirom na njegovu lokaciju unutar Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu, kako bi im olakšao vrijeme provedeno u učionicama i obezbijedio neophodne izvore energije i kvalitetnih nutrijenata. Sa svojim širokim spektrom zdravih grickalica i napitaka, zadovoljene su sve nutritivne potrebe pojedinaca.

Kako ste došli na ideju?

– Konkretan plan je nastao unutar preduzetničkog programa u kojem sam učestvovala prije nekoliko godina, a sama ideja dolazi iz vlastitog iskustva. Cijeli svoj život se bavim sportom, bila sam i profesionalni model dugi niz godina, i uvijek sam nekako imala problema sa time šta smijem jesti i da li moram gladovati jer su mi opcije ograničene. Vođena time, želim da riješim upravo ovaj problem u zajednici i ponudim adekvatno rješenje.

Realizacija je moram priznati bila vrlo mukotrpna. Nažalost, živimo u zemlji gdje je jako teško biti mladi poduzetni. Resursi su jako ograničeni, a svaki rizik skupo košta. Stoga sam izuzetno ponosna na činjenicu da sam ipak ostvarila ovaj san. Posebnu zahvalu moram dati Ambasadi SAD čija sam Alumna i kroz čiji sam program podrške dobila finansijska sredstva za ovaj projekat.

Ide li se dalje?

– Definitivno. Ova priča ovdje tek počinje, te je u planu ekspanzija na tržište. Vjerujem da će mnoge kompanije i institucije pozdraviti ovu priču i da će zdravi automat uskoro biti dostupan svima.

Povezani članci