Marketing X Business

"Oskara za komercijalno zrakoplovstvo" osmi put osvojio Qatar Airways

Marx.ba

(Foto: Qatar Airways/Facebook)

Qatar Airways je po osmi put dobio nagradu “Skytrax”, poznatu kao “Oscar za komercijalno zrakoplovstvo”, koja se dodjeljuje najboljoj aviokompaniji na svijetu kao priznanje za kvalitetu usluga koje nudi putnicima.

– Ovo je izvanredno postignuće za Qatar Airways, budući da je ove godine po osmi put proglašen najboljim avioprijevoznikom na svijetu, rekao je izvršni direktor Skytraxa Edward Plaisted na svečanosti dodjele nagrada koja je u dvorcu u blizini londonskog aerodroma Heathrow okupila direktore najvećih svjetskih avioprijevoznika, javlja CNN.

Bliskoistočni prijevoznik izgradio je snažnu reputaciju tokom proteklog desetljeća, pomažući katarskom nagrađivanom međunarodnom aerodromu Hamad da postane globalni avionski centar, parirajući regionalnim rivalima Dubaiju i Abu Dhabiju.

(Foto: Qatar Airways/Facebook)

Katarska flota od 230 aviona kreće se od devet A380 superjumboa, do Boeinga 777-300ER, Boeinga 787-8 i 787-9, Airbusa A350-900 i A350-1000, s velikim brojem aviona manjeg kapaciteta.

– Ovo je trenutak ponosa za Qatar Airways i čast mi je podijeliti nagradu sa svojim kolegama, rekao je izvršni direktor Qatar Airwaysa Badr Mohammed Al-Meer.

Povezani članci