Marketing X Business

Popularni Volkswagen Caddy dostupan i kao plug-in hibrid

Marx.ba

(Foto: Volkswagen)

Volkswagen proširuje ponudu modela Caddy i liniji pogonskih motora pridružuje plug-in hibrid. Sa upotrebljivim kapacitetom baterije od 19,7 kWh u čisto električnom načinu rada, e-Hybrid ima domet do 122 kilometra i može se puniti na brzom punjaču do 50 kW snage.

Osnova pogonskog sklopa je 1,5-litarski TSI benzinac sa 115 KS. U kombinaciji sa električnim motorom, Caddy e-Hybrid ima sistemsku snagu od 150 KS. Snaga se prenosi preko šestostepenog mjenjača s dvostrukim kvačilom.

Klikom na displej, vozač može odlučiti kada će voziti isključivo na struju – na primjer, odmah na početku putovanja, usred putovanja ili samo kada je vozilo blizu svog odredišta. U putničkoj verziji, Volkswagen Caddy e-Hybrid dostiže maksimalnu brzinu od 183 km/h, a u teretnoj Cargo sa dva sjedišta dostiže 181 km/h. Oba su dostupna i kao Maxi s većim međuosovinskim rastojanjem.

Svi Caddyji će u budućnosti biti standardno opremljeni digitalnom instrument tablom, prepoznavanjem saobraćajnih znakova, tempomatom, pomoći pri parkiranju i detekcijom pažnje i umora. Cargo verzije će imati dodatne sisteme, kao što su dodatni bočni zračni jastuci i, multifunkcionalna kamera, indikator pritiska u gumama, pomoć u traci i prednja asistencija s detekcijom pješaka i biciklista.

U cjenovniku na njemačkom tržištu, Cargo e-Hybrid je dostupan po ulaznoj neto cijeni od 36.985 eura, dok putnička Caddy e-Hybrid verzija starta od 44.566 eura, piše BIHAMK.