Marketing X Business

Poslovni skup: Jačanje poslovnih veza između UAE i BIH

Marx.ba

Sarajevo će biti epicentar poslovnog okupljanja u ponedeljak 4. marta 2024. godine, kada se domaći lideri iz privatnog i javnog sektora okupljaju na skupu pod nazivom: ,,Aspiring Future Impact”  – AFI CIRCLE UAE 2024 koji će se održati 4. marta 2024. godine u hotelu Hills, Ilidža, Sarajevo.

Domaćin ovog prestižnog skupa je kompanija Al Falah International (AFI) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji će saradnji s Vijećem stranih investitora (FIC) okupiti čelnike iz javnog i privatnog sektora kako bi unaprijedili saradnju na održivosti, cirkularnoj ekonomiji, trgovini između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bosne i Hercegovine i porazgovarali o prilikama koje ona stvara.

Skup će obuhvatiti ključne sudionike kako bismo uspostavili razmjenu znanja, razvoj ulaganja i globalno umrežavanje u područjima održivog razvoja i cirkularne ekonomije, te jačali poslovne i trgovinske veze za privrednicima iz Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Događaj će također biti prilika da se službeno predstavi dolazak investitora Al Falah International (AFI) – GreenoPack u Bosni i Hercegovini što je rezultat predstavljanja naše zemlje na sajmu EXPO 2021. godine.

Ovaj poslovni skup ima za cilj:

Predstaviti predanost UAE održivim ulaganjima u jugoistočnoj Evropi, ističući Bosnu i Hercegovinu kao stratešku ulaznu tačku.
Lansiranje seta inovativnih fleksibilnih proizvoda za pakiranje izrađenih od 100% recikliranih MDO-PE materijala.
Poticanje partnerstva i saradnje između investitora iz UAE, poslovne zajednice Bosne i Hercegovine i Zapadnog Balkana, proizvođača i evropskih kompanija u sektoru održivog pakiranja.
Privući investicije i stvorite nove poslovne prilike u rastućoj industriji održivosti i cirkularne ekonomije u Bosni i Hercegovini.

– U fokusu skupa su odnosi Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih Arapskih Emirata, unapređenje sveobuhvatne bilateralne i ekonomske saradnje dviju zemalja, kao i predstavljanje mogućnosti za investiranje u BiH i jačanje poslovnih veza između privrednika.

Cilj nam je da kroz ovaj događaj na istom mjestu okupimo predstavnike naših najvećih kompanija, preduzetnika i investitora, viših menadžera, lidera, donositelja odluka, vizionara, game changer-a, eko prijatelja koji dijele svoja stajališta i iskustva o najinovativnijim globalnim tehnološkim rješenjima današnjice i žele da prošire svoje poslovanje ili ojačaju privredne veze sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Naša zemlja je još uvijek na samom početku ulaganja u održivo poslovanje i vjerujemo da će razmjena iskustava i ideja potaći investicije u zelenu tehnologiju i ekološki osvještene projekte sa posebnim osvrtom na cirkularnu ekonomiju, pružajući tako mogućnost investitorima i lokalnim kompanijama da svoje poslovanje učine održivijim i budu u koraku sa svijetom, ističu organizatori.

Foreign Investors Council – FIC / Vijeće stranih investitora BiH je najznačajnija, nezavisna, poslovna asocijacija osnovana 2006. godine koja predstavlja interese investitora prisutnih u Bosni i Hercegovini, te okuplja 70 najvećih stranih i domaćih kompanija koje su do sada investirale u BiH više od 9 milijardi KM, te zapošljavaju više od 20.000 bh. građana. Članice FIC-a dolaze iz različitih sektora: prerađivačka industrija, rudarstvo, građevinarstvo, energija, trgovina, informacione tehnologije, pravne i finansijske usluge, telekomunikacije, proizvodnja hrane i pića, i mnogi drugi. 

FIC je asocijacija koja djeluje kao jedinstven glas investitora prisutnih u Bosni i Hercegovini, sa ciljem da unaprijedi komunikaciju i suradnju između poslovne zajednice i vlasti u BiH, kako bi se nadvladale barijere u poslovanju. Jedan od naših suštinskih ciljeva jeste da zajedno sa predstavnicima vlasti definiramo konkretne provodljive mjere za uspostavljanje normativnog i institucionalnog okvira koji će kreirati optimalni investicioni ambijent, u kome se omogućava transparentno poslovanje i dodatno investiranje koje će osigurati snažan rast ekonomije i bolji standard građana BiH. 

Al Falah International (AFI) je članica Al Falah Grupe – globalne firme iz Ujedinjenih Arapskih Emirata specijalizirane za međunarodnu trgovinu. Sa svojih različitih lokacija, upravljaju poslovnom inteligencijom i potrebama tržišta na različitim kontinentima. Osim kancelarija u Abu Dhabiju i Sarajevu, AFI ima i filijale u Indiji, Velikoj Britaniji i Egiptu.

AFI razvija nova tržišta za postojeće proizvode i razvija nove proizvode za postojeća tržišta. Specijalizirani smo za međunarodni marketing trgovine u različitim regionima. Naš strateški izbor je da budemo svestrani, ali fokusirani na specifične industrije i ciljajući specifične tržišne segmente koji su neotkriveni, nezadovoljeni ili nedovoljno opsluženi. Preuzimamo vodstvo na tržištu u razvoju i selektivni smo u svom poslovanju jer poslujemo samo sa postojećim i usmjerenim poslovnim jedinicama. AFI je fleksibilan za potrebe tržišta, stvarajući vrijednost za svoje odabrane proizvode, Transparentni smo i inovativni u svojim pravcima i odlukama. Praviti razliku za svakog klijenta je gorivo koje održava AFI živim i da rastemo vremenom, dok je efikasnost put za AFI da bude vodeći u svojoj oblasti.

Povezani članci