Marketing X Business

Saobraćaj i turizam: Oduševit će vas čuveni voz koji prolazi preko 196 mostova i kroz čak 55 tunela

Marx.ba

(Izvor: Shutterstock)

Pruga koju vole zaljubljenici u putovanja vozom, influenseri, porodice sa djecom, planinari, strastveni putnici, stranci, mještani… Uglavnim, gotovo svi koji su se ikada našli na njoj kažu da pruža istinski doživljaj i nevjerovatno iskustvo.

Na kraju krajeva, može se pohvaliti nekim zaista sjajnim statistikama, poput činjenice da je to najviša željeznička linija u Evropi i najstrmija pruga na svijetu. I, kako je objašnjeno na zvaničnom sajtu, čuveni voz Bernina Express nudi putovanje koje traje oko 4 sata i prolazi kroz „nevjerovatnih 55 tunela i preko 196 mostova”.

Ova uzbudljiva linija, koju mnogi nazivaju najljepšom na svijetu, prolazi kroz fascinantne švicarske Alpe i povezuje Chur, najstariji grad u Švicarskoj, sa Italijom. Bernina Ekpress je mnogo više od putovanja! To je zapravo nevjerovatna avantura kroz neke od najljepših prirodnih pejzaža u Evropi. S obzirom da samo putovanje ne traje predugo, Bernina Ekpress je idealna opcija za jednodnevne izlete.

Iako je pruga otvorena tokom cijele godine, postala je najpoznatija po svojim spektakularnim zimskim stazama, tokom kojih voz prolazi kroz dubok snijg, pružajući zapanjujuće prizore na svakom koraku. U vozu ćete naći udobna sjedišta, prostrane hodnike i trpezariju u kojoj možete uživati u švicarskim i italijanskim delikatesima. Također, voz nudi višejezične audio vodiče koji će vas voditi kroz historiju, kulturu i čuda prirode koja ćete doživjeti na ovom putovanju.

Jedna od najupečatljivijih karakteristika čitavog putovanja je impresivna ruta koja dijelom prolazi preko prevoja Bernina, jednog od najviših prevoja u Alpima. Ova vožnja putnicima pruža priliku da uživaju u prelijepim prirodnim pejzažima, uključujući planinske vrhove, glečere, jezera i alpske doline… Ruta također prolazi kroz impresivne tunele i prelazi preko spektakularnih mostova.

I pored toga što je jedan od najpoznatijih vozova na svijetu, karta u jednom pravcu od Čura do Italije košta samo 63 eura po osobi. Bilo da ste ljubitelj prirode, putovanja ili jednostavno želite da istražite Alpe na jedinstven način, ovo putovanje vozom pruža nezaboravno iskustvo koje će vam zauvek ostati u sećanju.