Marketing X Business

Uskoro stiže električni crossover Volkswagen ID.Unyx

Marx.ba

(Izvor: Carscoops)

Električni crossover Cupra Tavascan se proizvodi u Kini i odatle isporučuje u Evropu i druge regione svijeta. Proizvodnja u najnovijoj fabrici Volkswagen Anhui je pokrenuta u decembru prošle godine i projektovana je za proizvodnju 350.000 električnih vozila godišnje. Tavascan je postao prvi model na proizvodnoj traci, a za sada se svi proizvedeni automobili izvoze, jer ni Cupra ni matična marka Seat nisu zastupljeni u Kini. Međutim, ovaj crossover će se ipak naći na kineskom tržištu, i to kao rođak pod nazivom Volkswagen ID.Unyx.

Ipak, razlike postoje. Uz VW logo, ID.Unyx ima izmijenjeni prednji branik sa manjim crnim umetkom, pa redizajnirani zadnji branik kao i dotjerana svjetla.

Volkswagen ID.Unyx

Novi rep je povećao dužinu vozila za 19 mm (na 4663 mm), a ugrađeni su i originalni točkovi od 21 inča.

Unutrašnjost još nije prikazana.

Volkswagen ID.Unyx

Cupra Tavascan se nudi sa pogonom na zadnje točkove ili sa pogonom na sve točkove, ali Volkswagen ID.Unyx je trenutno sertifikovan samo za pogon na sve točkove sa 340 KS. Litijum-jonsku bateriju će isporučivati CATL, ali njene specifikacije još nisu dostupne. Cupra Tavascan inače nudi maksimalni domet od 520 km do 550 kilometara (u zavisnosti od verzije), zahvaljujući bateriji kapaciteta 77 kWh. Za samo 7 minuta možete dodati dodatnih 100 km.

Volkswagen ID.Unyx

Volkswagen ID.Unyx će zvanično biti predstavljen u narednim mjesecima, piše Autoblog.

Povezani članci