Marketing X Business

Uspješno održan sastanak o implementaciji projekta Svjetske Banke u Razvojnoj banci FBiH

Marx.ba

(Foto: Razvojna banka BiH)

U Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine održan je izuzetno važan sastanak s predstavnicima partnerskih komercijalnih banaka, leasing kuća, te predstavnicima Federalnog ministarstva finansija i Svjetske banke. Sastanak je imao za cilj dubinsku evaluaciju dosadašnje implementacije “Projekta za oporavak i podršku firmama/poslovnim subjektima u BiH”, koji Razvojna banka FBIH provodi pod okriljem Svjetske banke kako bi se pružila podrška preduzećima u procesu oporavka nakon izazova izazvanih nedavnim globalnim događajima.

Na ovom susretu predstavljeni su dosadašnji rezultati implementacije ovog projekta, praćeni otvorenom diskusijom o postignutim dostignućima i mogućnostima za dalja unapređenja. Naglašena je važnost kontinuirane saradnje i partnerstva između Razvojne banke FBiH, komercijalnih banaka i leasing društava, Svjetske banke i ostalih relevantnih institucija kako bi se osiguralo da ovaj projekat dostigne svoj puni potencijal. Svi učesnici su se složili o neophodnosti daljeg jačanja sinergije među partnerima radi efikasnog ostvarenja ciljeva projekta. U tom kontekstu, dogovorene su naredne aktivnosti, koje obuhvataju i planirane edukacije osoblja, s uvjerenjem da će doprinijeti daljem napretku i ostvarenju optimalnih rezultata projekta.

Tanja Latić, predstavnica Svjetske banke, zajedno s pomoćnikom ministra finansija, Samirom Bakićem, te v.d. izvršnim direktorom Razvojne Banke FBIH, Daliborom Milinkovićem, istakli su svoje zadovoljstvo dosadašnjim postignućima, naglašavajući istovremeno duboku posvećenost komercijalnih banaka i leasing kuća u pružanju podrške lokalnom privrednom sektoru kroz ovaj Projekat uz izuzetno aktivno sudjelovanje Razvojne Banke FBIH, Svjetske banke te Federalnog ministarstva finansija.

Povezani članci