Marketing X Business

Počinje Filmski festival u Veneciji: U trci za ‘Zlatnog lava’ 23 filma

Š.M.

Carnifest.com

Međunarodni filmski festival u Veneciji (Mostra) počinje večeras, a konkurenciji za nagradu Zlatni lav naći će se 23 ostvarenja, prenosi Tanjug.

Povodom 80. godina postojanja festivala u trci za prestižnu nagradu u ovogodišnjoj konkurenciji biće ostvarenja Luca Bessona, Bradlyja Coopera, Sofije Coppole, Davida Finchera, Mattea Garronea, i ostalih.

U takmičarskom programu publika će imati  priliku da pogleda novi Bessonov film Ubica u kome će glavne uloge tumačiti Michael Fassbender i Tilda Swinton, kao i Jadnike (Poor Things) Jorgosa Lanthimosa u fantastičnoj priči u kojoj će Emma Stone tumačiti ulogu žene koju vraća u život briljantni naučnik Godwin Baxter.

Film reditelja Edoarda De Angelisa Comandante ponudiće istinitu priču o komandantu italijanske podmornice u Drugom svjetskom ratu koji je od potapanja spasio belgijske mornare čije je brod torpedovan.

Reditelj i glumac Bradley Cooper predstavit će se publici filmom Maestro u kome će glavne uloge tumačiti on i Carey Mulligan.

Direktor festivala Alberto Barbera je najavljujući program istakao da zbog štrajka holivudskih glumaca mnogi članovi studijskih produkcija neće prisustvovati, dok se sa druge strane nada izvanrednoj posjećenosti glumaca nezavisnih američkih produkcija, kojih je mnogo.