Marketing X Business

Koristite Android: U decembru dolazi oko 200 novih nadogradnji

Marx.ba

(Izvor: Phone Arena)

Mozilla je još tijekom oktobra ove godine imala blog objavu u kojoj je navedeno da se fokus u narednom razdoblju premješta na nadogradnje ekosistema za Android.

Također je objavljeno da ekstenzije neće više biti samo dio glavnog procesa korisničkog sučelja web preglednika. Zbog toga će developeri moći predstaviti nadogradnje koje su manje sklone rušenju na Androidu i Mozilla je osigurala informacije i hodograme o tome kako same ekstenzije ubuduće mogu biti stabilnije.

Decembar će očigledno biti mjesec kad će Firefox za Android imati svoju prekretnicu. Oko 200 novih ekstenzija koje će biti dijelom nove Firefox 120 verzije web preglednika dolazi na pametne telefone i tablete pa se može reći da očekujemo dodatne prelaske korisnika s web preglednika kao što su Chrome ili Edge, piše PC Chip.

Sada Firefox ima kompletnu verziju aplikacije koja je u potpunosti otvorena za developere i unos novih ekstenzija, a najveći benefit će od svega imati korisnici koji na Android uređajima žele imati privatnost i sigurnost na visokom novou.