Marketing X Business

Mnogima bi moglo biti od koristi: Gmail uvodi mogućnost brzog odgovaranja na e-mailove

Marx.ba

(Izvor: X)

Gmail je glavna usluga u okviru Google Workspaceq, a Google stalno radi na tome da je unaprijedi. Ponekad to znači spajanje sličnih usluga, kao što smo vidjeli kad su spojeni Google Meet i Duo. Također su integirirali Chat u Gmail, a sada primjećujemo da se Gmail na Androidu počinje ponašati više kao Chat.

Odgovaranje na e-mailove obično zahtijeva nekoliko koraka, kao što je dodir na dugme za odgovor, unos predmeta, te pisanje poruke s pozdravom i potpisom. No, Gmail sada posuđuje koncept iz nekih popularnih aplikacija za e-mail s chat funkcijama na Androidu. To omogućava da e-mail razgovore vidite kao chat razgovore, što može olakšati komunikaciju.

Nedavno je Gmail na Androidu uveo novu opciju – mali okvir za pisanje poruka na dnu e-maila, koji zamjenjuje veće tipke za odgovaranje i proslijeđivanje. Taj okvir ostaje stalno prisutan na dnu ekrana, slično kao kod chat aplikacija poput Telegrama ili WhatsApp-a. Možete lako dodavati privitke i odgovarati na e-mailove, a po potrebi ga proširiti na cijeli ekran.

Ova promjena trenutno nije dostupna svima na Gmailu za Android, jer je Google provodi kao ograničeni test. Još uvijek se čeka službeno objašnjenje za ovu promjenu, no ova promjena omogućava lakšu i bržu komunikaciju putem e-maila, slično kao u chat aplikacijama.